elo
1

Saiquan Jamison poistaa PeU Basketin levypallo-ongelmat

Koripallon I divisioonakauteen valmistautuva PeU Basket sai kirjaimellisesti ison palasen joukkueeseen. 203-senttinen Saiquan Jamison tuo kokoa ja ennen kaikkea levypallovoimaa Samu Kaaresvirran luotsaamaan nuoreen ryhmään. 22-vuotias Jamison pelasi viime kaudella NCAA:n kakkostasolla Bowie Staten yliopistossa tehoilla 10.4 pistettä ja 9.0 levypalloa ja hän tulee divarin ohella harjoittelemaan myös Salon Vilppaan liigajoukkueen mukana.

104-kiloinen Jamison on kotoisin Marylandin alle 700 asukkaan Upper Marlboron pikkukaupungista, samasta josta Victor Olapido ponnisti NBA drafin kakkoseksi vuonna 2013 ja Markelle Fultz draftin ykköseksi 2017.
Jamison aloitti uransa kakkostason Mount Oliven yliopistossa Pohjois-Carolinassa (7.5/8.0), mutta muutti kolmeksi kaudeksi Bowie Stateen. Siellä hän jatkoi tuplatonnien tehtailua eli saavutti yliopistourallaan 1007 pistettä ja komeat 1082 levypalloa. ”Quan” valittiin kahtena viime kautenaan CIAA-konferenssin ykkösmiehistöön ja kaudella 2018-2019 hän oli koko valtakunnan ykköslevyrimies 11.1 irtopallollaan. Neljän vuoden aikana hänestä tuli koko NCAA:n kakkostason paras hyökkäyslevypallojen kahmija.
– Iso mies oli haussa ja sellainen saatiin – kerrankin, myhäilee PeU Basketin päävalmentaja Samu Kaaresvirta.

Hän myöntää, että hankintaprosessi ei ollut helppo, sillä Perniössä on viime vuodet menty hieman pienemmillä yleispelaajilla.
– Ison miehen sainaaminen on aina haastavampaa. Markkinat ovat pienemmät ja miehen täytyy pärjätä myös Vilppaan treeneissä. Olimme Jamisoniin yhteydessä jo alkukesästä, mutta silloin hän ei ollut vielä valmis sopimukseen. Onneksi mieli muuttui ja hän tulee tekemään kovaa jälkeä I divisioonassa. Saiquanin levypallopelaaminen ja hustlaus auttavat myös Vilpasta liigatreeneissä, sanoo Kaaresvirta.

Jamisonin on tarkoitus saapua Suomeen jo elokuun puolella mikäli koronarajoitukset vaan sallivat. PeU Basket osallistuu myös Vilppaan järjestämään Hanhivaara-turnaukseen 3. lokakuuta ja se kohtaa turnauksen esiottelussa Miikka Luosmaalla vahvistuneen lohkokumppani Karkkilan.

 

PeU Basket on sopinut Kaaresvirran kanssa yhden vuoden jatkosopimuksesta. Joukkue lähtee lokakuussa käynnistyvään I divisioona B:hen entistä nuoremmalla joukkueella.
– Valmennushommiin keskittyvä Savolaisen Jussi ei ole enää mukana ja Sami Himberg miettii vielä jatkoaan. Ryhmä on nuori ja siihen nostetaan vielä muutama Vilppaan A-poika mukaan, mutta sehän on tämän sarjan tarkoituskin, toteaa Kaaresvirta.